مشاوره تا بهره برداری

اگر بخواهیم مراحل درست اجرای یک پروژه تأسیسات الکتریکی ساختمان را به صورت مختصر بیان کنیم شامل مراحل زیر می‌باشد که اگر روند انجام پروژه بر این اساس شکل گیرد بهینه‌ترین و کم‌ هزینه‌ترین حالت برای پروژه در دست اجرا به وجود خواهد آمد.

ابتدایی ترین روند در هر پروژه طرح درخواست مد نظر توسط کافرما می باشد. بنابراین در این مرحله کارفرما با توجه به نیازمندی های خود لیستی از مواردی که برای پروژه خود نیاز دارد تهیه می نماید. در صورتی که پروژه در ابعاد وسیعی باشد می تواند برای فهم بیشتر از نیازمندی خود با مشاورین و متخصصین در این حوزه مشورت نماید و بدین ترتیب لیست نیازمندی خود را تکمیل نماید.

مراجعه کارفرما به مشاور و افراد متخصص در حوزه نیاز و دریافت خدمات مشاوره. در این مرحله ممکن است مشاور پروژه را از لحاظ اقتصادی و اجرا، غیرممکن و یا با صرف هزینه بسیار در نظر بگیرد. بنابراین این مرحله برای کارفرما جهت جلوگیری از صرف هزینه و زمان، بسیار ضروری می‌باشد.

در صورتی که کارفرما و مشاور به این نتیجه برسند که پروژه قابل اجرا می‌باشد. مراحل طراحی اولیه و ارائه پروپزال توسط مشاور آغاز می‌شود. در صورت تایید پروپزال، قرارداد کارفرما با مشاور بسته می‌شود و پس از آن تغییرات مورد نیاز کارفرما در پروژه اعمال می‌شود و طراحی‌ها به صورت اصولی و با ارائه جزئیات اجرایی ارائه می‌شود (آلبوم تأسیسات الکتریکی). در این مرحله تمامی تیم‌های درگیر در پروژه باید در هماهنگی کامل با یکدیگر باشند به طوریکه کمترین تداخلات در طراحی و اجرا و نهایتاً دوباره‌کاری‌های مربوطه ایجاد شود.

لازم به ذکر است که در همین حین باید تیم تهیه متریال، نسبت به تهیه مواد و مصالح اجرایی استاندارد پروژه بنا بر بودجه در دست پروژه، اقدام نماید تا تیم پیمانکار بر اساس برنامه زمان‌بندی ارائه شده بتواند به درستی مراحل اجرایی خود را به دستگاه نظارت و نهایتاً کارفرما ارائه دهد و دستمزد مربوطه را بر اساس تاییدیه‌های صورت وضعیت‌های خود از کارفرما دریافت نماید.

پس از ارائه نقشه‌های طراحی نوبت به انتخاب مجری ذی‌صلاح برای انجام مراحل اجرا تا بهره‌برداری می‌باشد. در این مرحله در صورتی که کار در مقیاس بزرگی انجام شود، باید مناقصه برای تعیین پیمانکار پروژه برگزار شود و یا در صورت دانستن مجری ذی‌صلاح ترک تشریفات شود و بدین ترتیب مجری انتخاب و نهایتاً قرارداد مربوط به اجرا با وی بسته شود.

پس از انتخاب مجری باید دستگاه نظارت برای انجام نظارت بر روی کار مجری یا پیمانکار انتخاب و قرارداد مربوطه با وی بسته شود. در این حالت دستگاه نظارت به عنوان نماینده کارفرما با نظارت مشاور برای اجرای صحیح عملیات اجرایی شروع به فعالیت می‌نماید.

پس از اجرای کامل کار توسط پیمانکار و تحویل آن توسط دستگاه نظارت، مشاور و کارفرما، نوبت به بهره‌برداری از پروژه است که برای پروژه‌های نسبتا بزرگ بایستی قرارداد بهره‌برداری توسط کارفرما با تیم بهره‌برداری که وظیفه تعمیر و نگهداری پروژه را دارد بسته شود.

پس از اجرای کامل پروژه نوبت به تحویل موقت پروژه و در آوردن تمامی نواقص توسط تیم نظارت و ارائه آن به پیمانکار جهت تکمیل موارد اجرایی می باشد. در این مرحله با هماهنگی تیم نظارت، پیمانکار، مشاور و کافرما برنامه زمان بندی برای رفع نواقص تصویب می شود و پیمانکار موظف به بطرف کردن عیوب تا آن زمان می باشد. پس ازبرطرف شدن نواقص با ارئه درخواست توسط پیمانکار تحویل دائم توسط دستگاه نظارت ، مشاور و کارفرما انجام می شود و پروژه وارد فاز بهره برداری خواهد شد.

برای پیشرفت در کار صنعتی، مهم ترین نکته آگاهی از چگونگی یک انتخاب درست در تمامی مراحل انجام یک پروژه است. این روزها بررسی و انتخاب یک قطعه با کیفیت و متناسب با کاربرد مورد نظر، خرید با قیمت مناسب، دریافت قطعه در سریع ترین زمان ممکن و نصب و پشتیبانی فنی آن نیاز همه اهالی صنعت است. اما اطمینان به یک برند در بین انواع متنوع موجود در بازار، راه حل تمام نیازهای یک مدیر و متخصص آینده نگر است و این امر ساده‌ای نیست.
تیم ما با داشتن افراد متخصص در بخش های مختلف ساختمان این امکان را برای شما فراهم می آورد تا با حداقل دغدغه بتوانید پروژه خود را تحویل گیرید. در صورت نیاز می توانید با پر کردن فرم زیر درخواست خود را ثبت نمایید و منتظر تماس از سمت این گروه باشید.